Vliegengordijnencenter

Aankoop van de zomer

Ik heb begin maart een zomeraankoop gedaan. Na een zachte winter beginnen de eerste zonnestralen te komen. En dan gaan mijn gedachtes automatisch uit naar de aankomende zomer. En bij die gedachtes horen natuurlijk ook de nodige zomeraankopen. Badhanddoeken, zwembroeken, zomerkleding, noem het maar op. Maar dat is niet wat ik heb gekocht. Ik heb namelijk een zwart magnetisch horgordijn gekocht. Het vliegengordijn met magneetsluiting hangt inmiddels een week in mijn woonkamer en ik kan niet wachten op de zomer.

Kijk eens goed naar de bovenstaande foto. Dat is toch genieten? De hordeur magneet bestaat uit twee hordeuren die met magneten naar elkaar toe getrokken worden. Na opening kan de deur daarom zichzelf sluiten. Super handig, dus. Na doorloop vallen de twee hordeuren direct en mooi in elkaar. De kans dat je daarom insecten in je huis krijgt is miniem. Ook dat is wel zo fijn natuurlijk.

 Genieten van de zonnestralen

Mijn magnetisch vliegengordijn is gemaakt van polyester en laat veel licht door. Je komt daardoor niet in een donker huis te zitten, maar kunt nog steeds genieten van de fijne zonnestralen. Op de online website van Vliegengordijnencenter zag ik alleen een zwarte variant. Maar dat is niet erg, want dat vind ik de mooiste kleur en het past goed bij mijn interieur. Dat vind jij toch ook, als je naar de foto kijkt.

In de productomschrijving las ik onder andere iets over gemakkelijke installatie. Nou, dat bleek zeker. Binnen enkele kwartieren hing het magnetisch horgordijn al in mijn woonkamer opening. Helaas was de vliegendeur iets te lang, maar gelukkig kun je dit eenvoudig oplossen. Je kunt het magnetisch horgordijn namelijk afknippen en weer vastnieten. Je ziet er niets van en het past alleen maar beter.

Soms vind je op websites een goedkopere variant en een duurdere variant van de magneet hor. Wat ik over het algemeen van reviews leer is dat de luxere variant net wat netter en strakker blijft hangen. Want vergeet niet dat er vaak behoorlijk wat verkeer door de opening loopt.